سدی که در وعده ها غرق شد؛ من کمندان 14 سال دارم!

به گزارش بلاگ پو، خبرنگاران - گروه استان ها: استان لرستان با قرارگیری در سومین منطقه پرباران کشور از مناطق مهم کشورمان در حوزه آب است. پتانسیلی که سال هاست بدون استفاده رهاشده و مردم این استان منتظرند تا پروژه های سدسازی در این استان به بار بنشیند.

سدی که در وعده ها غرق شد؛ من کمندان 14 سال دارم!

در این میان برخی پروژه های سدسازی لرستان با بیشتر از 10 سال قدمت از آغاز عملیات اجرایی کاسه صبر مردم را لبریز نموده اند تا پس از بهره برداری از سدهای مروک و ایوشان همزمان با سالگرد ده ساله شدن آن ها طی سال های گذشته، کمندان 14 ساله همچنان در حسرت بهره برداری چشم انتظار تأمین اعتبار باشد.

سد کمندان یکی از طرح های مصوب سفر هیئت دولت به استان لرستان بوده که آب دو شهر ازنا و الیگودرز را تأمین می نماید، عملیات اجرایی این سد که در 15 کیلومتری جنوب شهرستان ازنا در دست احداث است از سال 1383 آغاز و در زمان های مختلف وعده آبگیری و بهره برداری از آن به مردم داده شده است.

از مهم ترین اهداف سد کمندان تأمین آب شرب شهرهای ازنا و الیگودرز، مهار سیلاب رودخانه ماربره روستاهای کمندان و عزیزآباد، تأمین آب اراضی کشاورزی پایین دست شهرستان ازنا و احتیاجهای زیست محیطی است.

به رغم این مزایا همچنان این پروژه به خاتمه نرسیده است و ماه به ماه و فصل به فصل تاریخ وعده های مسئولان برای بهره برداری از این سد به تعویق افتاد تا تنها وعده دهنده های بهره برداری پروژه تغییر کند و بین مسئولان ارشد استان ازجمله استاندار و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای جابجا گردد.

این در حالی است که طی دو سال گذشته پیشرفت پروژه کمندان بین 70 تا 76 درصد متغیر بوده است تا ابهامات در مورد روند تکمیل این پروژه هر روز بیشتر گردد.

توقف کمندان در نقطه 76 درصد پیشرفت فیزیکی

به رغم نقدها کارشناسان و مردم، رضا میرزایی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان در آخرین اظهارنظر خود در این رابطه گفته بود: پروژه 76 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به صورت دو شیفت کارگاه آن فعال است.

وی با یادآوری اینکه تعداد 15 سد بزرگ در محدوده جغرافیایی لرستان با اهداف مختلف برقابی و تأمین آب شرب، صنعت، کشاورزی، کنترل و مهار سیلاب و اهداف گردشگری در دست ساخت هستند، برخی تاکنون بهره برداری شده و برخی در دست ساخت هستند، توضیح داد: هدف از اجرای سد کمندان تأمین آب شرب دو شهر ازنا و الیگودرز و همچنین تأمین آب کشاورزی حدود چهار هزار و 200 هکتار اراضی کشاورزی ازنا است.

میرزایی توضیح داد: در حال حاضر این سد آماده آبگیری است اما برای آبگیری سد احتیاج است که روستای مجاور آن انتقال داده گردد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان با تأکید بر اینکه 25 میلیارد تومان بابت انتقال روستا و خریداری خانه های روستاییان بدهکار هستیم که در صورت تأمین اعتبار روستا به سرعت جابه جا می گردد، اضافه نمود: اتمام پروژه بستگی به منابع مالی دارد اما پیش بینی ما این است که در سال 98 این پروژه بهره برداری گردد.

مشخصات پروژه سد کمندان

نام پروژه: سد کمندان

سال آغاز پروژه: 1383

عمر پروژه: 14 سال

میزان پیشرفت فیزیکی: 76 درصد

محل احداث: ازنا

اهمیت پروژه: تأمین آب شرب شهرستان های ازنا و الیگودرز و آبی کردن دو هزار هکتار از اراضی کشاورزی دیم منطقه

چرایی تأخیر در اتمام پروژه: کمبود اعتبار

یاری کنید زودتر پروژه تمام گردد!

به رغم این اظهارات همچنان این پروژه برای تکمیل احتیاجمند همت متولیان است تا نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی در این رابطه بگوید: خوشبختانه اخیراً پیشرفت کار در این سد خیلی بهتر شده است.

مجید کیان پور، توضیح داد: از معاون رئیس جمهور درخواست 60 میلیارد تومان برای این سد داشته ایم که با آن موافقت شده است، این میزان برای پرداخت مطالبات سد اختصاص پیدا نموده است.

وی، ادامه داد: من اعتبار را پیگیری نموده ام، مشکل اعتباری ندارد، یاری کنید که دو شیفته کار در این پروژه جلو برود، تا با همین شرایط که در حال حاضر داریم سد برای اوایل تیرماه سال آینده آماده بهره برداری به لحاظ آبگیری گردد.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی به روند طولانی شدن این پروژه هم طعنه ای زد و گفت: اگر خیلی ها علاقه مند هستند که این سد 20 سال دیگر ادامه پیدا کند، می گردد این روند را ادامه داد!

وی اظهاراتش را خطاب به متولیان امر این گونه تکمیل کرد: یاری کنید زودتر این پروژه به اتمام برسد.

سید موسی خادمی استاندار لرستان هم با تأکید بر اینکه باید تحرک پروژه سد کمندان را با رعایت محدودیت های فنی، بیشتر کنیم، اضافه نمود: روستای کمندان نیز در حاشیه سد و در حوضچه سد واقع شده که باید جابه جا گردد و این موضوع را تا سال آینده حل می کنیم.

بنابراین گزارش سد کمندان 64 متر ارتفاع دارد که تاکنون 31 متر آن احداث شده است. آورد رودخانه کمندان به صورت سالانه 82 میلیون مترمکعب و حجم تنظیم آب سد کمندان 72 میلیون مترمکعب آب است. مساحت دریاچه سد کمندان 163 هکتار است.

مشخصات طرح

علاوه بر مسائل و موانع پیش روی احداث سد، بلاتکلیفی روستائیان حاشیه این پروژه برای ساخت وساز و وضعیت اراضی کشاورزی آن ها، بیکار شدن بسیاری از اهالی، خسارات جدی به ساختمان های روستا براثر احداث سد، عدم جابجایی روستا به بالادست و... از مسائلی است که برای اهالی روستای کمندان پیش آمده است تا آن ها هر بار به وعده های مسئولان دل خوش نمایند.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

georgiaro.ir: گرجستان: سفری به کشور زیبایی ها

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 3 آبان 1400 بروزرسانی: 3 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 3691

به "سدی که در وعده ها غرق شد؛ من کمندان 14 سال دارم!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سدی که در وعده ها غرق شد؛ من کمندان 14 سال دارم!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید